Over ons en route

Beleef het platteland zoals nergens anders

Hieronder vind je een korte voorstelling van Loei Dolle Pret en onze boerderij. Ook benieuwd naar wat wij te bieden hebben. Zeker en vast een kijkje nemen op onze site.

Wie zijn wij?

Wij zijn Raf en Bieke en samen met onze drie zonen en dochter wonen wij op de Stapkenshoeve in het landelijke Herenthout.

Wij baten een modern melkveebedrijf uit, waar ongeveer 150 melkkoeien loeien.

Stap voor stap werken wij in en ook aan ons bedrijf. Duurzaam koeien houden met aandacht voor milieu en maatschappij. Daar gaan we voor.

Daarnaast zetten wij ons ook in voor een toffe plattelandsbeleving door middel van teambuildings, vrijgezellenfeesten, kinderfeestjes, enz.

Beleef het platteland zoals nergens anders!

Raf Van Mol zaakvoerder Loei Dolle Pret

Raf

Creatieve geest achter Loei Dolle Pret. Master in science optie landbouw. Heeft in een vorige carrière hard gewerkt als ambtenaar bij een Vlaamse milieu-overheid. Met de nodige (droge) humor probeert hij van elke teambuilding, vrijgezellenfeest en bezoek een toffe, inspirerende en vooral Loei plezante beleving te maken.

Bieke

De belangrijkste vrouw bij Loei Dolle Pret. Orthopedagogisch muziekbeoefenaar gestudeerd aan het conservatorium in Maastricht. Voorheen werkzaam als leerkracht en in de zorgsector. Steeds met een hart voor mensen en zorgzaam voor onze dieren. Enthousiast en positief zijn haar sterkste troeven.

Kan je ons steunen? Ja dat kan.

VZW Stapke Vooruit 

Storten kan op ons rekeningnummer:

BE37 7340 4986 9628

Ondernemingsnummer 0756 443 711

VZW Stapke Vooruit

Loei Dolle Pret is voor een stuk ontstaan vanuit idealisme. Met idealisme alleen verdienen we helaas niks. Bovendien kregen we regelmatig de vraag of mensen onze zorgboerderij konden steunen. Vandaar dat we besloten hebben om ons idealisme in een VZW te gieten. We richten ons daarbij op drie gebieden.

Zorg voor mens

Dit doen we onder andere door ons engagement als zorgboerderij. Enkele dagen in de week bezorgen we enkele mensen met een beperking een nuttige en aangename dagbesteding.

Zorg voor dier

Onze koeien krijgen de beste zorgen. Daar werken we dag en nacht aan. Uiteraard hebben we ook oog voor de wilde dieren rondom ons zoals bijvoorbeeld de haas, de kievitten, de wulp, mussen, zwaluwen en geven we ze zoveel mogelijk kansen. 

Zorg voor milieu

We werken op onze boerderij al met een vrij gesloten kringloop en wanneer dat niet lukt, zetten we volop in op recyclage. We hebben de nodige aandacht voor kleine landschapselementen.
 
 
We streven er naar om met onze VZW deze drie voorgaande punten nog meer in de verf te zetten. Niet alleen bij ons bedrijf, maar bij uitbreiding naar zo veel mogelijk Vlaamse landbouwbedrijven. Deze drie thema’s zijn enkel maar te verwezenlijken wanneer landbouwbedrijven ook over de nodige financiële weerbaarheid beschikken. Of met andere woorden wanneer er respect kan opgebracht worden voor landbouw en de mensen die dag in dag uit aan de slag zijn. Kortom werken we met onze vzw aan een duurzame landbouw in al zijn facetten.
 

Willen jullie daar ook aan meewerken? Dat kan … financieel of door je op te geven als vrijwilliger. 

Veelgestelde vragen

Vind je je vraag hieronder niet terug … contacteer ons dan bij voorkeur via het contactformulier of via mail. Onze boerderij is een echte, moderne, actieve boerderij. Dat zorgt voor drukte. Sowieso doen we ons uiterste best om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Kijk zeker en vast ook je spam na.

Afhankelijk van de drukte op de boerderij kan dit even duren. Geen paniek, want wij antwoorden altijd (99% zeker). Heb je ondanks onze inzet toch niks gekregen? Kijk dan even in je spam of contacteer ons opnieuw. Dan excuseren wij ons al bij voorbaat.

Route en praktische info voor bussen

Toegang voor bussen

Vanaf afrit 21 via Herentalse Steenweg kan je best langs Bouwdewijnlaan de Heikant opdraaien. Daarna vind je ons bedrijf in een doodlopend straatje aan de rechterkant.

Er is parkeergelegenheid voor de bus of bussen. Catering voor de buschauffeur is er niet. Die is te vinden in het dorp of omgeving industrie (Atealaan).

Toegang via openbaar vervoer

Ons bedrijf ligt op ongeveer 1,3 km van de dichtstbijzijnde bushalte en op ongeveer 3 km van het centrum van Herenthout.